3 tips tegen ongewenste gasten

Anno 2015 wordt er nog steeds veel ingebroken. Helemaal in huizen waar waardevolle spullen aanwezig zijn. Vaak weten inbrekers waar ze hun slag moeten slaan en doen dan een poging om dit te ontvreemden. Als huisbewoner krijg je de kriebels in je lijf als je bedenkt dat dit bij jou ook kan gebeuren. Zaak is om daarom jouw huis te beveiligen tegen ongewenste gasten. Hoe krijg je dit voor elkaar? Volg deze 3 tips en voorkom dat inbrekers vrij spel krijgen.

Goede sloten

Het eerste wat je aan moet pakken zijn de sloten. Inbrekers komen meestal naar binnen via de deur of het raam. Met handig gereedschap weten ze dan het slot te forceren en kunnen ze zonder moeite naar binnengaan. Daarom is het raadzaam om sloten te laten plaatsen van hoogwaardige kwaliteit. Neem bijvoorbeeld extra stevig deurbeslag of dubbele sloten. Hiermee maak je het inbrekers extra moeilijk en weten ze zich niet zo makkelijk een weg te banen naar binnen.

Verlichting

Een andere reden dat inbrekers jouw huis voorbij lopen is vanwege de verlichting. Met voldoende verlichting zal een inbreker eerder gezien worden. Doorgaans kiezen inbrekers ook voor donkere huizen waar ze niet zo snel zullen opvallen. Breng dus goede buitenverlichting aan in de tuin en rondom het huis. Daarmee kan je meteen zien wie er zich in jouw tuin begeeft als je bijvoorbeeld vreemde geluiden hoort.

Alarmsysteem

Naast goede sloten en verlichting is een alarmsysteem ook geen overbodige luxe. Een alarmsysteem geeft namelijk een signaal af als er ongewenste gasten zich begeven in jouw woning. De politie krijgt hier ook melding van en komen dan zo snel naar jou toe om de inbreker in zijn kraag te vatten. Inbrekers kiezen ook niet zo snel een woning met een alarmsysteem uit. De pakkans is dan aanzienlijk groter en dat is wel het laatste wat een inbreker wilt. Overweeg daarom om een alarmsysteem aan te schaffen, zodat inbrekers niet zo gauw jouw woning uitkiezen.