Beveiliging

Uw woning beveiligen met beveiligingscomponenten

 

We doen ons best om de kans op een inbraak in onze woning zo goed mogelijk te minimaliseren, zeker met de trend dat inbrekers steeds vaker en meer geweld gebruiken. Het is echter niet altijd even makkelijk om uw woning goed te beveiligen tegen het gevaar van inbrekers. Gelukkig kan een slotenmaker u hierbij helpen! In dit artikel geven we u al een aantal handige tips om uw woning te beveiligen met de juiste sloten en optionele beveiligingscomponenten. U kunt dergelijke componenten bij een slotenmaker kopen, of in een hobby- of bouwwinkel. Wanneer u inbraakpreventieapparatuur bij een hobbywinkel aanschaft, is het belangrijk om te letten op het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan of de beveiligingscomponent voldoet aan de strenge eisen van de politie.

 

Goede beveiliging opbouwen

 

Een goede beveiliging van uw woning begint met het kiezen van de juiste sloten voor uw ramen en deuren in huis. Neem in ieder geval altijd cilindersloten voor uw deuren, het liefst met drie contactpunten in de deurpost. Veel woningen maken momenteel gebruik van sloten met twee contactpunten, waardoor het een inbreker minder tijd kost om uw woning open te breken. Voor ramen zijn zogenaamde bijzetsloten geschikter. Deze worden aangeboden als opleg- en insteeksloten, waarbij het van het type raam afhangt welk slot het meest geschikt is. Laat een slotenmaker u adviseren over de mogelijkheden hierin.

 

Naast de goede sloten kunt u de beveiliging van uw woning uitbreiden met losse beveiligingscomponenten. Bij deze componenten kunt u denken aan voorbeelden als een bewegingssensor, een elektronische camera of magneetcontacten. Het voornaamste voordeel aan magneetcontacten is dat u deze vrijwel niet ziet zitten. Een bewegingssensor of camera valt logischerwijs veel meer op in uw woning! Dit schrikt inbrekers direct af.

 

Werking van magneetcontacten

 

Erg populair in Nederland zijn momenteel magneetcontacten, die u op uw deur en deurpost kunt installeren. Deze magneetcontacten laten een alarm in uw woning afgaan op het moment dat het contact tussen de magneten voor een bepaalde tijd wordt onderbroken. Een slotenmaker kan u meer vertellen over de werking van magneetcontacten, evenals dat u op deze website meer informatie vindt.