Brandpreventie

ID-10039279Voorkom brand met goed onderhoud

 

Een inbraak in uw woning is uitermate vervelend, evenals dat u niet moet denken aan de waterschade van een lekkage, maar denkt u ook wel eens aan een brand in uw woning? Bij een brand kan een groot deel van uw inboedel verloren gaan, zoals uw fotoboeken, dierbare erfstukken en andere waardevolle voorwerpen. In veel huishoudens wordt nauwelijks gedacht aan het onderhouden van het elektriciteitsnetwerk in huis, waardoor de kans op een brand na verloop van tijd steeds groter zal worden. Denk bijvoorbeeld aan slijtage aan de elektriciteitskabels in uw woning, een stoppenkast die niet volledig functioneert, enzovoorts. Een professionele elektricien kan u helpen bij het onderhouden van uw elektriciteitsnetwerk en beginnende slijtage direct voor u verhelpen.

 

Onderhouden van elektriciteitsnetwerk in huis

 

Volgens de meeste elektriciens is het aan te raden om het elektriciteitsnetwerk in uw woning zeker eens per jaar, bij voorkeur eens per half jaar, na te laten kijken door een erkende elektricien bij u in de buurt. Een elektricien heeft over het algemeen veel ervaring in het uitvoeren van dergelijk onderhoud, waardoor klusjes snel voor u zijn uitgevoerd. Met dit onderhoud verkleint u de kans op een brand in huis echter aanzienlijk! Reden genoeg om hier nog eens een extra keer over na te denken, als u bezig bent met klusjes in uw woning.

 

Tijdens het onderhouden van uw elektriciteitsnetwerk loopt een elektricien uw meterkast na op eventuele afwijkingen, zodat beschadigde onderdelen tijdig kunnen worden vervangen. Ook zal een elektricien kijken naar de staat van uw elektriciteitskabels. Mocht er sprake zijn van een slijtage aan deze kabels, dan kan dit het begin vormen van een vervelende kortsluiting. Het gevolg van een kortsluiting is dat er zo’n grote stroom vrijkomt dat u in ieder geval te maken krijgt met een stroomstoring en in het ergste geval ook met een brand.

 

Wanneer schade aan elektriciteitskabels tijdig wordt herkend door een elektricien, kan deze de schade voor u herstellen. Hiermee is een kortsluiting uitgesloten en de kans op een brand als gevolg van zo’n kortsluiting dus minimaal. Loop zelf af en toe ook eens uw oudere apparaten na op eventuele versmelting van kabels.