Een lekkage voorkomen

Daklekkage is natuurlijk geen pretje. Hierdoor kunnen er veel spullen als verloren worden beschouwd en het kost klauwen met geld om dit weer op te lossen. Een medewerker van dakdekker-concurrent.nl heeft voor u een aantal handige tips op een rijtje gezet om een eventuele lekkage te voorkomen. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat uw spullen onaangetast blijven.

Controleren

Het voorkomen van een deklekkage kunt u allereerst doen door regelmatig uw dak op te gaan. Het gaat natuurlijk een stuk makkelijker bij een plat dak, want hierbij kunt u gewoon over het hele dak manoeuvreren. Wanneer u op uw dak bent, moet u op zoek gaan naar zwakke plekken. Deze zijn te herkennen aan deuken of bollingen aan het oppervlakte van de dakbedekking. Ook kan het dakleer scheuren of loslaten bij zwakke plekken. Heeft u een schoorsteen? Dit zijn veel voorkomende plekken van lekkages en wijdt hier dus extra aandacht aan.

Een andere zwakke plek van uw dakbedekking kunnen randen zijn. Ook moet u kijken of al het dakleer goed aansluit en ook bij aanhectingspunten, zoals de schoorsteen of de luchtafvoer. Hier komen namelijk de meeste lekkages voor.

Bent u van plan om uw dak op te gaan? Denk altijd eerst aan uw eigen veiligheid. Wij raden u aan om een stabiele ladder te gebruiken en altijd iemand laten weten dat u op het dak aan het werk bent.

Lekkage gevonden?

Heeft u een lekkage gevonden? Dan raden wij u aan om zo snel mogelijk werk van de zaak te amken. Het is namelijk geen pretje dat er spullen in uw huis verloren gaan of u schade heeft aan bijvoorbeeld het plafond. U kunt de klus zelf doen, maar wij raden u aan om deze uit te besteden aan een professional.