voordelen gevelreiniging

Voordelen van gevelreiniging

Een vieze, vervuilde gevel maakt vaak wit huis vanaf de zijkanteen slechte indruk. Een gevel zorgt meteen al voor die eerste indruk als je een woning voor het eerst ziet. Daarom is het zo belangrijk om te zorgen dat die gevel goed schoon is. Als je ergens voor het eerst op bezoek komt en je treft een geheel vervuilde gevel aan, dan heb je meteen al een bepaald beeld bij de personen die je zult ontmoeten en over de staat van de binnenzijde van de woning. Dat beeld klopt misschien totaal niet – en in de meeste gevallen ken je de mensen waar je op bezoek gaat al goed – maar toch beïnvloedt het je beeld van die personen.

Overige voordelen

Een ander voordeel van het goed laten reinigen van de gevel is dat de gevel er beter door bewaard blijft. Een gevel kan worden aangetast door de werking van mossen en andere planten en bacteriën. Op den duur kunnen de mossen en dergelijke de voegen van de gevel aantasten waardoor de voegen in de loop van de tijd vervangen zullen moeten worden – iets wat een kostbare klus kan zijn. Ook loop je hierdoor het risico dat de gevel instabiel wordt en er aanvullende, dure maatregelen genomen moeten worden om de stabiliteit te waarborgen.

Kosten

Een gevelreiniging hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Je kunt in sommige gevallen zelf de gevel proberen te reinigen, maar vooral wanneer de gevel wat groter is of hoger reikt, is dat niet aan te raden. Bovendien heb je zelf niet altijd een idee welke reinigingsmiddelen je het beste kunt gebruiken om de gevel te reinigen, waardoor je vaak beter haarlemdakdekkers.nl kan laten komen om de gevel weer helemaal op te knappen. Op die manier weet je zeker dat alles weer tip-top in orde zal zijn!