Droogmolen kopen

Waarom je een warmtepompdroger moet kopen

Een wasdroger vind je ongeveer 60% van alle huishoudens. Het ene huishouden gebruikt hem meer als de ander maar het is erg makkelijk om tijd te besparen en snel je kleding droog te krijgen. Wasdroger heb je in veel verschillende soorten en maten. Dit zorgt ervoor dat de meeste mensen wel wat extra informatie kunnen gebruiken voordat ze een nieuwe droogtrommel aanschaffen.

Welk soorten droogtrommels heb je allemaal

Oke laten we beginnen met de verschillende type droogtrommels die er momenteel verkrijgbaar zijn. In principe zijn er 4 wasdrogers beschikbaar. Echter is de gasdroger bijna uitgestorven dus hier gaan we geen aandacht aan besteden. Dan blijven er nog 3 wasdrogers over. Dit zijn de volgende wasdrogers

Afvoerdroger

Deze droger is het minst zuinige van dit moment. Toch zit er wel een voordeel aan deze wasdroger. Hij is namelijk voor niet zo heel veel geld beschikbaar. Als je een gemiddelde koopt ben je waarschijnlijk rond de €350 kwijt voor deze wasdroger. Als je echt een goedkope wilt dan zit die ergens rond de €200-€250.

Condensdroger / Warmtepompdroger

Ten slotte hebben we nog de condensdroger en warmtepompdroger. Deze drogers hebben wij samen gepakt omdat ze behoorlijk op dezelfde manier werken. Het verschil is tussen de wasdrogers zit hem in de koeltechniek. Bij de warmtepompdroger wordt de lucht binnen in de droogtrommel afgekoeld. Dit zorgt ervoor dat het vocht sneller uit de lucht gaat. Hierdoor word ze lucht droger en kan de lucht weer meer vocht opnemen. Door dit proces word het drogen van het wasgoed wel vertraagd. Condensdrogers zijn dus over het algemeen een stuk eerder klaar.

Toch raden wij sterk aan om een warmtepompdroger te kopen. Dit komt doordat warmtepompdrogers een stuk zuiniger zijn. Ze zijn dus beter voor het milieu en voor de portemonnee. Aangezien droogtrommels zo lang mee gaan is dit zeker iets wat zwaar mag mee tellen. Elke maand €4 besparen op energie is na 10 jaar toch bijna €500. Daarnaast bespaar je ook redelijk wat bomen. Dit vinden de kinderen van later ook vast fijn.