Tips om een perfecte vloer te behouden

Normaal gesproken zijn alle soorten vloeren ontworpen om volledig te worden bewoond. Het onderhoud vloeren thuis is zeer belangrijk om de duurzaamheid van de vloer te waarborgen. Oppervlaktebehandelingen met de nieuwste technieken, met een beetje zorg en aandacht, maken ook het reinigen gemakkelijker. Lees verder voor meer informatie over vloeronderhoud.

Het belang van onderhoud
Een goed onderhoud hangt ook af van de keuze van de materialen om de vloer van jouw huis te bedekken. Juist daarom zijn de behandelingen gevarieerd en vereisen ze voor elke bekleding een ander onderhoud. Hieronder vindt je een overzicht van technieken die je kunt toepassen op de vloer van jouw huis.

Schoonmaken
De dagelijkse vloerreiniging is een tijdrovende bezigheid, maar zorgt voor een langere levensduur van de vloer. We weten allemaal dat hoe langer het vuil blijft liggen, hoe meer vlekken onuitwisbaar worden, dus regelmatig schoonmaken is minder vermoeiend, om de vloeren mooi en duurzaam te houden.

Wat zijn de onderhoudstechnieken?
Met vloeronderhoud bedoelen we in de eerste plaats technische ingrepen, waardoor kleine reparaties kunnen worden uitgevoerd om de levensduur van de producten te verlengen en die vooral geen zeer hoge kosten met zich meebrengen. Het is genoeg om aandacht te besteden aan enige zorg, want de keuze van de vloer van het huis is een detail waar iedereen op let en als je het goed houdt zal het minder onderhoud doen.

Denk er eerst en vooral aan dat het vloeroppervlak bestaat uit onderdelen en verbindingen en dat beide een specifiek onderhoud vereisen:

– Verwijder het stof voordat je de vloer reinigt;
– Het gebruik van wasmiddelen die fluorwaterstofzuur bevatten is verboden omdat het bederft, vooral als het gaat om parket;
– Vermijd het gebruik van schuurmiddelen om krassen of ondoorzichtige onderdelen te verwijderen;
– Laat geen zware voorwerpen vallen, ze kunnen het oppervlak afbreken, de vloer beschermen met een eenvoudig tapijt;
– Als de vloer spanen of scheuren vertoont, moet worden ingegrepen in het schuren met speciale machines die uitsluitend krassen maken op het beschadigde deel van het oppervlak en deze vervolgens polijsten en weer laten glanzen.

Voor effectief routineonderhoud, zoals hierboven vermeld, is reiniging belangrijk, laat de vloer niet te lang vuil achter. Gebruik normaal gesproken gewoon een neutraal reinigingsmiddel en spoel het af met schoon water.

Voor buitengewoon onderhoud is een ingreep alleen nodig als het oppervlak van jouw vloer per ongeluk is bevlekt met bepaalde stoffen waarvoor professionele reinigingsmiddelen moeten worden verwijderd. In dit geval is het raadzaam om in te grijpen met specifieke vloerreinigingsmachines.

Bron: www.atmyhome.nl